Тренди дизайн інтер'єра 2023

Блог4851

Нові тенденції в дизайні інтер'єру квартир з'являються практично щороку, і 2023 не виняток. Багато трендів вже закладено цього року, а інші тільки очікуються. Пропонуємо поговорити і про глобальні, і про незначні зміни, які плинуть на дизайн інтер'єри в 2023 році.

Екологічний інтер'єр

Тенденція на екологічність

Як і в поточному році, однією з головних тенденцій у дизайні квартири у 2023 році залишиться екологічність. Тренд на натуральність не новий, але з кожним роком стає більш затребуваним, що зумовлено світовими процесами.

У період споживання люди прагнуть зробити його раціональнішим і усвідомленим. Цим пояснюється популярність перероблених меблів, затребуваність натуральних матеріалів та чистої сировини, виробленої компаніями з екологічно чистим виробництвом.

Як і в поточному, у 2023 році цінуватимуться скло, дерево та камінь. Все тому, що вони екологічно чисті та легко адаптуються під різні стилі. Також очікується, що в дизайні використовуватиметься все більше приладдя з органічних тканин, перероблених матеріалів або екологічно чистих волокон. Все тому, що в 2023 році тема природи в дизайну інтер'єра буде тісно пов'язана не тільки з розумним споживанням, а й зі здоров'ям та використанням органічних матеріалів: вовни, бавовни, глини, дерева, кераміки.

Стильний інтерє'р із натуральними матеріалами

Стильний інтерє'р із натуральними матеріалами

Виходячи з тенденції в дизайні інтер'єру квартир, спрямованої на екологічність, легко зробити висновок, що трендом будуть натуральні матеріали. Як було зазначено вище, це будуть скло, дерево, камінь. Особливої ​​популярності набуде мармур: чорний, сірий, блакитний, рожевий з великими виразними прожилками. Мармур можна використовувати в підлоговому покритті, стільницях, підвіконнях, камінних порталах. У 2023 році цей матеріал з акцентного переходить до основного, тому може застосовуватися у більшій кількості.

У меблях буде затребуване натуральне дерево, особливо горіх, дуб, тік, ясен. Причому природне, тобто з сучками та тріщинами. Дерево чудово комбінується із сірим бетоном, допомагаючи створити тепло та затишок. У обшивці меблів трендовим матеріалом стає вишуканий оксамит, що привертає увагу багатством відтінків, грандіозними переливами та деякою театральністю.

Не поступається позиціями і шкіра, яка надає ефекту стриманої елегантності. Шкіра вигідно виглядає у поєднанні з мармуром та позолоченими мотивами, які раніше використовувалися дуже дозовано, а у дизайні квартир 2022-2023 зазвучали та продовжать звучати особливо сильно. Взагалі, сяйво металу теж у тренді. Можна використовувати абажури з хромованою дзеркальною поверхнею, латунну та позолочену фурнітуру.

Трендом буде велика кількість прозорого скла, яке непомітно піднялося на пік популярності. Матеріал наповнює кімнати світлом та повітрям. В інтер'єрі зі скла можуть бути світильники, вази, посуд, полиці, стелажі та міжкімнатні перегородки. Активно використовуються матові столи зі скляної кішки та великі панорамні вікна.

Набирає обертів тренд на автентичність

Набирає обертів тренд на автентичність

Дизайн квартир у 2023 році буде все далі уникати аскетизму. Це не означає, що до моди знову увійдуть надмірності – згадуємо про тренд на екологічність та натуральність.

Уникнення аскетизму полягатиме у переході до автентичності. В інтер'єрі починають цінуватися дорогі серцю предмети на зразок бабусиного комоду, якому завдяки реставрації подарували нове життя.

Дизайн можна доповнювати унікальними арт-об'єктами, нестандартними світильниками, консолями та іншими предметами, які мають свою історію та служать довгі роки.

Це цікаве рішення зовсім не схоже на звичне використання антикваріату в інтер'єрі. Модні тенденції дизайну квартир дійсно дають ще один шанс застарілим на перший погляд меблям, фурнітурі, деталям, але їх поєднують з вже цілком сучасною, а не тільки антикварною обстановкою. Наприклад, з розумними предметами, будь то столик з ліжком з колонкою всередині, SMART-скло або вбудована бездротова зарядка.

Ностальгія не виходить із моди

Ностальгія не виходить із моди

З автентичністю тісно пов'язаний ще один тренд, що набирає обертів, в дизайні квартири. Йдеться про так зване ретро, ​​ностальгія за яким нікуди не пішла. В інтер'єр додають «старі» візерунки та в'язаний текстиль, а з кольорів вибирають синій, блакитний, бірюзовий та землістий відтінки. Зростає попит на старі меблі округлих форм. Окрім автентичного бабусиного комоду час діставати стільці, диван, столи та впроваджувати їх у сучасні стилі дизайну.

Модні кольори і принти

Говорячи про тренди дизайну квартир на 2023 рік, не можна не сказати про колірну гамму. У цьому питанні інтер'єр буде мінімальним – не більше 2-3 відтінків. Але при цьому кольори можуть бути насиченими та незвичайними. Все частіше зустрічається відтінок пряний мед, який може приймати піщаний, деревний або бурштиновий тон. Серед контрастних поєднань першому плані виходить комбінація білого і коричневого.

Популярність набуває насичений синій, доповнений біло-золотим або чорно-білим акцентом. До цього ж списку можна додати жовто-кремовий, приглушений м'ятний, сіро-зелений та теплий сірий кольори. Велика перевага надається зеленому та його відтінкам. Незвичайно виглядатиме тотальне темно-зелене оздоблення, навіть коли в цей колір пофарбовані віконні рами. З принтів набувають попит незвичайний орнаменти та класичний чорно-білий горошок.

Саме ці тренди допоможуть вам зробити по-справжньому модний ремонт та зробити дизайн інтер'єру квартири актуальним на 2023 рік.


Залиште відгук!

Ваш відгук опублікують після перевірки!

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)